Kalfsvlees dat uitblinkt

Kalfsvlees

Door z’n fijne structuur en verfijnde smaak is kalfsvlees een ware delicatesse. Daarnaast is het een waardevol voedingsmiddel met een hoge voedingswaarde. Rijk aan mineralen en vitaminen, natrium-arm, mals en licht verteerbaar.

In onze slagerij vindt u allerlei soorten kalfsvlees.

Kalfsvlees dat uitblinkt

Het kalfsvlees van onze slagerij is afkomstig van een boer, die werkt volgens de IKB-normen, IKB staat voor Integraal Keten Beheer, dat houd in dat hij garandeert dat de kalveren op een waardige manier gehuisvest zijn en dat er niet gewerkt word met groei bevorderaars of enige andere schadelijke medicijnen. Verder selecteert deze boer voor ons bijna iedere week 1 kalf wat uitblinkt in kleur, fijnheid en bouw

Veelzijdig kalfsvlees

Kalfsvlees is een bijzonder veelzijdig product. Het kan op vele manieren worden bereid en laat zich gemakkelijk combineren met warme en koude groenten, met pasta’s, aardappelen, brood en nog veel meer. Bovendien is kalfsvlees eenvoudig en snel te bereiden.

Bereiding en behandeling van kalfsvlees

Bewaar kalfsvlees altijd op een koude plaats in de koelkast. Vers vlees is ongeveer 3 dagen houdbaar. In de diepvries kunt u kalfsvlees zo’n 3 maanden bewaren. Leg het vlees 30 minuten voor bereiding uit de koelkast zodat het vlees kan chambreren, dit komt de smaak beslist ten goede. Kalfsvlees heeft een zachte smaak. Gebruik daarom niet al te sterke of overheersende kruiden, kruid en zout het vlees ook kort voor het bakken of beter zout het tijdens of na het bakken. Voor sauzen geldt hetzelfde als voor de kruiden, combineer kalfsvlees bij voorkeur met milde sauzen, zoals een room-, witte wijn- of champignonsaus. Bij kalfsvlees kunnen alle soorten (jonge)rode, witte en rosé-wijnen geserveerd worden.

Snel en gemakkelijk Online bestellen en laten bezorgen Online Bestellen